Hoppa till sidans innehåll

DISTANSRITTSATSNINGEN


En härlig dag att minnas och ett startskott för "Distansrittsatsningen".


DELSBORITTEN

Var med på höstens stora nyhet och prova hur det går till med DISTANSRITT!


Inbjudan till distansritt som träning
Arrangör Delsbo Kör- och Ridsällskap
Fredagen den 5:e november 2010
 
Delsbo Kör- och Ridsällskap anordnar en träning där du kan får prova på hur en distansrittstävling går till, dvs ingen vinnare utses utan alla deltagare kommer få diplom.  Allt är för att det ska vara roligt och visa hur det kan gå till på riktiga tävlingar. Det kommer passa dig som njuter av att rida ut med ”din” häst.
 
Tisdagen den 2:a november kl. 19:00 i cafeterian, blir det information om hur dagen kommer genomföras och hur det går till .


Anmälan till Delsbo Kör- och Ridsällskaps mail This is a mailto link senast 1 november. Ange om du önskar ridskolehäst eller rider egen. Avgiften är 100 kr/ klass.


”Tävlingsdagen”:
1. Du börjar med att anmäla dig i sekretariatet. Där får du en nummerlapp och en lapp där besiktningsuppgifter och tider står samt en karta.
 
2. Därefter ska hästen visas för besiktningspersonalen (på riktig tävling är det veterinär) som kollar att hästen ser ut att må bra; att hästen inte är uttorkad, att ben och rygg känns bra och att hästen inte har några sår eller skador som gör att den inte kan delta. Dessutom ska du visa hästan vid hand i trav så att besiktningspersonalen kan se hästen bakifrån och framifrån när den travar och utesluta hälta. Du ska ha nummerlappen på dig, hästen i träns men inte sadel.
 
3. Dessutom ska du vara med på en bangenomgång, där du har med dig kartan. Där får du information om hur banan går, om det är nåt speciellt du ska tänka på längs banan.


Överallt finns personal som visar dig till rätta. Det är bara att fråga om du är osäker. Det ska vara roligt och lärorikt.


Det kommer vara tre klasser:


Klass 1: Här rids två slingor där den första är ca 5 km och den andra är ca 3 km. Den är för dig som är van att rida ut med ”din” häst och tycker om att både trava och galoppera.  Efter första slingan kommer du tillbaks till samma ställe där hästen ska visas upp igen inom 20 min efter du har kommit in. Sen måste du och hästen vila 20 min innan ni får rida ut på nästa slinga. Efter den andra slingan är ni tillbaks igen på samma ställe och då är det målgång. Hästen ska visas upp igen och godkännas. Sen är du klar!
 
Klass 2: Här rids en slinga som är ca 3 km. Den är för dig som inte ridit så mycket ute men ändå klarar av att både trava och galoppera. När du ridit den kommer du tillbaks till startområdet och då ska hästen visas upp igen och godkännas inom 20 min efter du kommit in. Sen är du klar!
 
Klass3: Här rids samma slinga som klass två. Den är för dig som är lite osäker och vill ha nån vuxen med på ritten. Du kanske mest vill skritta och bara trava lite. När du ridit den kommer du tillbaks till startområdet och då ska hästen visas upp igen och godkännas inom 20 min efter du kommit in. Sen är du klar!


Hjälm är obligatoriskt men spö och sporrar förbjudet!
Du måste sitta på hästryggen vid start och målgång.


Alla klasser startar med masstart, dvs alla startar samtidigt.


Dagen leds av Ingrid Berg - tävlingsryttare i Distansritt- med assistans av Marit Glantz och Emma Berg.
 
Välkomna till en härlig dag!

Uppdaterad
2011
Uppdaterad: 31 JAN 2011 06:43 Skribent: Emma Berg

Varmt välkommen till föreningen Delsbo Kör- och Ridsällskap - Den lilla ridskolan med de stora möjligheterna. Här finner du information om vad som händer hos oss.

Vi ber er också att följa oss på Facebook för mer information och fler nyheter.

Vill du vara med och sponsra föreningen? Vänligen kontakta This is a mailto link

TACK!

 

 Asplinds entreprenad AB

mail.google.com

logga...

blobid60.png

löfstrandsrör

blobid61.png

Nya Konditoriet i Delsbo

sens

 

Urban Brink

 

Postadress:
Delsbo KRS - Ridsport
Sunnansjövägen 16
82470 Delsbo

Kontakt:
Tel: 0722115459
E-post: This is a mailto link

Se all info