Hoppa till sidans innehåll

Ekonomipolicy


Ekonomipolicy på DKRS
DKRS fantastiska medlemmar har genom åren utarbetat många vägar till att stabilisera föreningens ekonomi.
Här är de oskrivna reglerna, som vi medlemmar strävar mot, i skrift.

 
PLASTKASSAR: Vi medlemmar på DKRS skänker plastkassar, om vi har över hemma, till DKRS sopkorgar – då behöver vi aldrig köpa soppåsar. Kassarna lämnas i tvättsugan.
 
PANT: Vi medlemmar lämnar pantburkar och flaskor till föreningen, om vi har och kan skänka - vi kan på så sätt regelbundet köpa in utrustning till våra skolhästar mm

 

HINKAR: Slits och förbrukas löpande på ridskolan till skolhästarna. Om vi har och kan skänka så ställer vi dem i vattenrummet i ponnystallet. Privathästägare ansvara dock själv för inköp av hinkar till sina hästar.
------------------------------------------------------------------------------ 
FODRING: När vi fodrar hö/hösilagen så bär vi det i kassar/kör i vagn och vi väger och mäter givor noga - för att undvika spill.
 
MOCKNING: När vi mockar så är vi snåla när vi tar ut men givmilda då vi lägger in - så inte så mycket torv följer med ut men bädden hålls torr, tjock, kompakt och mjuk.
 
BEVATTNING: Bevattningen av utebanan sker med sjövatten - för att hålla vattenförbrukningen låg.


HÄSTUTRUSTNING: Medlemmar skänker täcken mm till hästarna - dessa slits och vi har begränsade möjligeheter att köpa nytt.
   
 
STALLTJÄNST: Vi hjälps åt och tar ansvar för att fullteckna stalltjänstalmanackan - så vi ej behöver ta in avlönad personal till helgstalltjänst.

TILLHÖRIGHETER: Alla medlemmar handskas varsamt med föreningens gemensamma tillhörigheter. Givetvis ser vi till att det vi eventuellt förstör blir lagat.


LAMPOR & BELYSNING: Vi är noga med att släcka lampor vi tänt - det minskar brandrisken samtidigt som vi spar pengar.

------------------------------------------------------------------------------
AKTIVITETSSTÖD: Alla ledare inklusive vikarier och sektioner är mycket noga med att komma ihåg att föra närvaro för aktiviteter på aktivitetsstödslistor enligt gällande regler- detta är en viktig del av verksamheten - missas listor så missas inkomster.


KONTORET: På kontoret återanvänds begagnade kuvert och baksidor av A4 papper - detta för att spara på miljön  och inköp av kontorsmaterial.


HEMSIDAN: Vi håller vår hemsida uppdaterad med nyheter och försöker hålla den mesta av föreningsinformationen där - detta för att spara på papper och med tanke på miljön.


.


EKONOMISK LOJALITET: Vi är lojala mot vår förening och betalar för de tjänster vi använder, vi tar eget ansvar för att betala till fullo - ingen rider på "springnota".


FAKTURERINGSAVGIFT: Vi har förståelse för att fakturering är en service och betalar avgiften.

 
STYRELSE och PERSONAL: DKRS styrelsemedlemmar och personal jobbar ansvarsfullt med föreningens ekonomi och tar hjälp av bokföringsfirma med den löpande bokföringen och ekonomiskrådgivning.

 

TILLSYN NATTETID: Då vi har vägarna förbi nattetid så kollar vi extra så allt ser ok ut på gården

TILL SIST:
Att vara medlem i en idell förening kräver engagemang och att alla drar sitt strå till stacken.
 
Allt bygger på alla oss medlemmar, alla har sin del i det hela:

-Vill jag ha en öppen cafeteria, låga priser, bevattnad bana, sopad stallgång, målad fasad, rejäla hagar, åskådarläktare, ny hinderpark etc så ser jag givetvis till att hjälpa till med min del i det hela.

 

Har vi missat något som göres i dagsläget eller som borde införas? Sänd ett mail till This is a mailto link och berätta!

Uppdaterad: 21 AUG 2010 10:29 Skribent: DKRS personal & styrelse

Varmt välkommen till föreningen Delsbo Kör- och Ridsällskap - Den lilla ridskolan med de stora möjligheterna. Här finner du information om vad som händer hos oss.

Vi ber er också att följa oss på Facebook för mer information och fler nyheter.

Vill du vara med och sponsra föreningen? Vänligen kontakta This is a mailto link

TACK!

 

 Asplinds entreprenad AB

mail.google.com

logga...

blobid60.png

löfstrandsrör

blobid61.png

Nya Konditoriet i Delsbo

sens

 

Urban Brink

 

Postadress:
Delsbo KRS - Ridsport
Sunnansjövägen 16
82470 Delsbo

Kontakt:
Tel: 0722115459
E-post: This is a mailto link

Se all info