Hoppa till sidans innehåll

Lägervolontär/lägermamma


Hej lägermamma!
Tack för att du ställer upp för Delsbo Kör- & Ridsällskap!
Här kommer lite information om ”ditt” läger: Lägret sträcker sig från måndag kl. 10.00 med samling i mangårns kök och avslutas på samma plats på lördagen vid 14-tiden 


Anländ senast 08.00 till ridskolan första lägerdagen så du hinner träffa personalen innan lägret börjar och samtal lite med Arne om matlagningen.Alla måltider kommer att lagas av dig och en till lägermamma/pappa.

Ungefärligt dagsschema läggs ut på www.dkrs.se
I jobbet med barn och hästar kan det dock vara svårt att ange exakta tider.
Här är några punkter med tips och råd:
Gå gärna in på ridskolans hemsida www.dkrs.se innan du åker hit, där finns vägbeskrivning, info om ridskolan och en massa härliga bilder. Maila oss gärna om du har frågor; This is a mailto link.
Anländ till ridskolan senast klockan 8.00 första dagen, träffa personalen, förbered fika till lägerdeltagare och barn, hissa flaggan, gå igenom köksgeråden & förbered lunchen.  Du kommer att ansvara för olika nycklar; till mangården, ev. till kiosken, till   utebadet samt till ridhus och sadelkammrar.   
Under lägerveckan kommer alla mål mat att förberedas och lagas av er lägermammor. Till lunch lagar ni mat till lägerbarn, lägermammor samt ridskolans personal och ev. övriga medhjälpare. Vissa dagar kan det även vara fler som skall äta lunch.
Inled din vecka med att kontrollera frysar, skafferi, kyl och jordkällare så att allt finns på plats enl. matsedeln. Vissa maträtter kanske finns färdiglagade från föregående läger. Gå igenom skåp och lådor så du vet var husgeråden finns. Saknas något så finns det att hämta i cafeterians kök.  Ta en titt i vårt miljösophus och sortera sopor under veckan. Fråga Arne om det finns elever på lägret som behöver särskild kost.
Flaggan hissas av dig innan barnen anländer första dagen och även sista dagens morgon.
Följ matsedeln i möjligaste mån.
Kom i håg att ta fram djupfryst mat i god tid.
Tänk ekonomiskt, gör all mat själv (tex. mos av potatis - ej pulver, pytt i panna av korv, potatis, lök, morötter & ev. överblivet kött, köttbullar och biffar. Gör egna såser).
Gör ej i ordning smörgåsar i förväg till barnen - det blir lätt många över då.
Köp endast till saker i samråd med Arne.
Lägg upp smör på assietter istället för att ställa fram hela paketet.

Vi ser gärna att barnen äter gröt och ägg till frukost så de håller sig mätta & glada fram till lunch J!
Till lunchen serverar du måltidsdryck, till middagen mjölk. 
I bland ringer de från Nya Konditoriet och har bröd som du får hämta.  Frys in det som ej blir använt direkt.
Jobba sparsamt med matlagningen, ta till vara mat, frys in det som blivit över. Kom i håg att datummärka allt du fryser in, använd frystejp.
Vattna blommorna i mangården. Om du har tid, lust och ork får du också gärna sköta rabatterna framför mangården.
Du tillsammans med lägerbarnen ansvarar för morgon och kvällsrutinerna i stallet (enligt listan i stora stallet). Barnen ansvarar även för lunchfodring i samråd med ridläraren.
Vissa kvällar anordnas aktiviteter av ungdomssektionen, dessutom har ni tillgång till Delsbos fina utebad en kväll. Kom gärna med egna idéer där emellan, och gå gärna och bada i sjön med barnen på ledig tid - det är då viktigt att du som lägermamma följer barnen.
Sista lägerdagen är det du som ansvarar för att mangården blir städad, men lägerbarnen ska givetvis plocka i hop efter sig. Hjälp dem att komma igång med packningen redan under fredagskväll!
Om det ringer och det ställs frågor om ridläger, ridskola, aktiviteter mm; tag namn och nummer och ge till ngn av ridlärarna så ringer vi upp.
En bra tid för barnen att ligga i sina sängar är kl. 22.00.
Ridskolan har varu- & kaffeautomater, så du som lägermamma behöver ej öppna kiosken på samma sätt som föregående år. Vår förhoppning är att det kan underlätta för dig!!! Det kan dock vara bra att barnen ej får handla fritt i automaterna, det är ju viktigt att de äter mat i första hand.
Det finns DVD och video och boxer.
Varje vecka gör vi tygtryck på barnens egna tröjor. Samla in de tröjor som skall tryckas senast tisdagskväll. På onsdagsmorgon trycker ridlärarna tröjorna. Om ngt barn ej har tröja med så tipsa om att ridlärarna säljer klubbtröjor och jackor på kontoret .
 När det gäller lunchen får du alltid vara beredd att hålla maten varm en stund, efter som det är svårt att hålla exakta tider när man handskas med barn och djur.  När vi rider ut så får ni ev. servera lunch eller fika i skogen. Diskutera detmed ridlärarna i början av veckan.
Hjälp oss att förbättra informationen till dig som lägermamma genom att göra noteringar på denna lista och lämna till ridlärarna när du lämnar in nycklarna.

Dessutom;
Det är viktigt att lägerdeltagare och föräldrar känner att DKRS är en helhet -  lägermammor, personal och ridlärare samarbetar och ansvarar gemensamt för att lägret blir lyckat.  Uppstår saker vi är oense om eller saker som bör förändras för att lägret skall bli bättre så diskuterar vi det med varandra. Lägerdeltagare skall ej vara med i sådana diskussioner!

Efter din lägermammavecka kommer du mest troligt att vara mycket trött, men säkert också glad och stolt, det är en härlig upplevelse att vara lägermamma J!
Åter igen; tack för att du ställer upp för DKRS och ha en härlig lägervecka!Välkommen!


På DKRS jobbar vi kontinuerligt med att höja kvalitén på våra läger, de är redan populära och uppskattade, men vi vill hela tiden förbättra och hänga med i utvecklingen.Hjälp oss gärna med det, lämna tips och idéer så hjälper du till i kvalitetsjobbet!!!


Plats för tips och råd till ridskolan inför kommande lägerveckor:................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Mina bästa tips till andra lägermammor när det gäller lägerbarn, lägermat mm:.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Uppdaterad: 19 JUN 2013 06:51 Skribent: Emma Berg

Postadress:
Delsbo KRS - Ridsport
Sunnansjövägen 16
82470 Delsbo

Kontakt:
Tel: 065310412
E-post: This is a mailto link

Se all info