Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Utbildningssatsningen #skippaattityden genomförs i korta dialogpass i samband med träning. Här står barnens röster i centrum och arbetet ska bidra till att skapa ett tillåtande klimat och en god idrottsmiljö för idrottande barn och unga i Gävlebor...
 
Det är dags för föreningar och förbund att redovisa vårens folkbildningsverksamhet, vi ser gärna att ni redovisar senast den 21 juni.
 
Förtjänsttecknet delas ut av Riksidrottsförbundet till 100 personer i idrottsrörelsen vartannat år. I år var nomineringarna fler än någonsin och fem av mottagarna är från Gävleborgsdistriktet.
 
I helgen genomfördes Riksidrottsmötet 2021 – ett historiskt möte då det för första gången genomfördes digitalt. Flera av Gävleborgsdistriktets hjärtefrågor stod på dagordningen.
 
Folkhälsomyndigheten kommer nu med ett antal förtydliganden inför den 1 juni i de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Läs mer om hur skrivningen "i mindre omfattning" ska tolkas.
 
De lättnader för idrotten, som regeringen och Folkhälsomyndigheten tidigare aviserat kommer att gälla även för Gävleborg från 1 juni då Region Gävleborg och Länsstyrelsen övergår till att följa de nationella rekommendationerna.
 
Årets mest rörelseglada dag genomförs som en del av Rörelsesatsning i skolan. Vi bjuder nu in alla våra samverkansskolor och närliggande idrottsföreningar att delta på Idrottens dag 2021.
 
Folkhälsomyndigheten ger klartecken för läger och mindre cuper för barn och unga från den 1 juni – Gävleborg avvaktar regionalt beslut i slutet av vecka 21.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade 12 maj att de inte öppnar för några lättnader i restriktionerna innan den 1 juni. Även Region Gävleborg och Länsstyrelsen har valt att förlänga de regionala restriktionerna till den 1 juni.
 
Hur kan man arbeta för att få unga att trivas och stanna inom idrotten trots coronarestriktioner? Vi frågade Fredrik ”Mudde” Carlsson, ungdomsansvarig i Edsbyns IF Fotboll, som faktiskt fått se fler och fler komma på vissa av föreningens träningar.
 
Idag lanseras Idrottsrörelsens landsbygdsprogram ”Ett Sverige fullt av rörelse och gemenskap”. Programmet tydliggör hur vi på olika nivåer kan ta ansvar för landsbygdens hållbara utveckling, med idrotten som motor i arbetet.
 
Folkhälsomyndigheten möjliggör för barn och unga att delta i enstaka match eller tävling utomhus, men i Gävleborg gäller fortsatt stopp tills smittoläget blir mer stabilt
 
Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under perioden januari–april 2021? Ansökan om kompensationsstöd är öppen 7–19 maj. Vi bjuder in till digitalt informationsmöte för att berätta hur det går till.
 
Unga har blivit mer stillasittande under pandemin och risken finns att de inte hittar tillbaka till idrotten. Hur kan vi hjälpa barn och unga att behålla motivationen och fortsätta vara aktiva? Carolina Klüft delar med sig av sina tips.
 
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
12

Vill du vara med och sponsra föreningen? Vänligen kontakta info@dkrs.se

TACK!

 

 Asplinds entreprenad AB

löfstrandsrör

mail.google.com

 

 

logga...

 

 

Nya Konditoriet i Delsbo

sens

 

 

Urban Brink

 

Postadress:
Delsbo KRS - Ridsport
Sunnansjövägen 16
82470 Delsbo

Kontakt:
Tel: 065310412
E-post: info@dkrs.se

Se all info